Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће сви пензионери после 15. фебруара добити додатних 20.000 динара помоћи од државе.

Вучић је током посете Дољевцу, обраћајући се грађанима, рекао да плате и пензије морају још брже да расту у наредном периоду.

„Иза 15. фебруара добиће пензионери додатних 20.000 динара“, казао је председник.

Он је истакао да то држава може да ради пошто је данас много јача него пре.

Вучић честитао грађанима кредитни рејтинг Србије

Вучић је честитао грађанима на потврђеном кредитном рејтингу Србији, који је саопштила агенција Standard and Poor’s, али и на проценама за будућност.

Вучић је новинарима у Нишу рекао да то није само потврда кредитног рејтинга нашој земљи, већ су и изгледи за будућност подигнути на позитивни ниво.

„На корак смо од Инвестмент грејда, што је ниво земаља Европске уније и то би значило да смо фантастичне успехе постигли“, рекао је Вучић.

Агенција за оцену кредитног рејтинга Standard and Poor’s је поправила изгледе за даље повећање кредитног рејтинга са стабилних на позитивне и потврдила оцену кредитног рејтинга на нивоу BB+

Индустрија по први пут претекла грађане у потрошњи струје

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас у Дољевцу да је по први пут индустрија претекла по потрошњи струје грађане, што показује како земља напредује.

„До сада је две трећине потрошње струје отпадало на грађане, а данас индустрија са више од 50 одсто претекла је по први пут грађане по потрошњи струје“, објаснио је он у разговору са присутнима приликом обиласка обновљене библиотеке у Дољевцу.

Он је истакао да тај податак јасно показује колико је Србија у привредном смислу напредовала.

Политички противници и протести ме не интересују, већ грађани

Вучић је рекао да ће грађани 3. априла одлучити коме ће да укажу поверење и да га политички противници и протести не интересују.

Он је то рекао одговарајући на питање шта мисли о томе што су политички противници и Драган Ђилас преузели протесте и блокаде, као и о томе да је на њима данас мали број људи.

„Није важан број људи и нећу да говорим о политичким противницима нити сам заинтересован. Све жеље смо испунили и оправдане и оне кој су биле политички хир. Нећу то даље да слушам нити ме интересује, 3. априла народ ће да одлучи“, рекао је Вучић.

Он је рекао да нема проблем с тим да као 2017, 2019. и 2020. протестују и оценио да је ово сада борба између њих.

„Имам проблем када се народу чини да код нас постоји небрига, али ми бринемо и водимо рачуна и преузели смо ствари у своје руке и решавамо проблеме“, закључио је Вучић.

За изградњу електро интерконекције потребно још 200 милиона евра

Директорка „Електромрежа Србије“ Јелена Матејић обавестила је данас председника Србије Александра Вучића да је за изградњу електроенергетске интерконекције са земљама у окружењу потребно још 200 милиона евра нових средстава, а да су у току инвестиције у износу од 500 милиона евра.

Матејић је, током обиласка Јавне библиотеке у Дољевцу са председником Србије казала да је у развој преносне инфраструктуре за трафо станицу Регион 4 која снабдева Ниш, Врање и Лесковац уложено 54 милиона евра.

„Од тих 54 милиона евра, Дољевац је добио 350.000 евра за нови 110 киловолтни далековод“, казала је Матејић.

Одговарајући на питање председника у којим деловима наше земље још постоје проблеми са снабдевањем електричном енергијом, Матејић је навела Војводину, Београд са околином и Бор.

Прецизирала је да су за Војводину потребна улагања од 50 милиона евра, за Београд 80 милиона, а за Бор 70 милиона евра.

Председник Вучић је оценио да би ови проблеми могли да буду решени уз помоћ државе, јер су приходи „Електромреже Србије“ 25 милијарди динара, а расходи, без кредита и камате 20 милијарди, односно да је нето добит свега 20 милиона динара.

ТопПрес/ Извор: Танјуг