Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће се врло брзо – за око 12 дана, знати име мандатара, који ће саставити владу. Председник је истакао и да када се буде знало ко је мандатар, влада бити врло брзо формирана. Он је то рекао након обиласка завршних радова на Кули Београд одговарајући на питање новинара „колико сте близу имена новог мандатара, односно када ће бити формирана нова влада“.

Вучић се осврнуо и на спекулације које су се појавиле у медијима да ће нови мандатар бити министар финансија Синиша Мали.

„Написали су да ће то бити Синиша Мали, пошто је то објавио један члан владе који је мислио да би он сам требало да буде председник владе, јер је у Синиши Малом видео највећу конкуренцију“, казао је Вучић.

Написали су, такође, додао је Вучић, да Синиша Мали већ пише експозе и открио како му је после те вести министар Мали у шали послао са базена поруку „види како ми је добар експозе“.

Председник је рекао да су такве вести неистине и оценио их као „бесмислице“, те замолио грађане да такве ствари не читају.

ТопПрес/ Извор: Танјуг