Смедеревска Паланка –  Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен са својим сарадницима присуствовао је данас обележавању   Дана школе „Радомир Лазић“ у Азањи. Овом  приликом он је  у име локалне самоуправе, поклонио овој образовној установи трактор за кошење травњака који је неопходан за уређење дворишта и простора око школе.

„Искрене честитке упућујем руководству, ученицима, учитељима и наставницима као и свим члановима колектива школе, много успеха у даљем раду и још боље резултате. Верујем да ће  добра комуникација и сарадња коју локална самоуправа има са школом у Азањи и у будуће наставити да се негује и развија, и да ћемо убудуће заједно радити на стварању још бољих услова за образовање наше деце“, написао је Вучен на свом фејсбук налогу.

Основна школа „Радомир Лазић“ основана је давне 1851. године када је једно приватно училиште претворено у државно. Временом је школа прошла кроз све фазе развоја и данас њу похађа 410 ученика у матичној осмогодишњој школи у Азањи са 16 одељења и у два издвојена одељења у местима Влашки До и Стублина где наставу похађају ученици прва четири разреда подељених у два комбинована одељења. У школи са успехом ради велики број секција међу којима се издвајају Драмска и Женска рукометна секција.

ТопПрес