Топола – Први човек општине Топола са својим сарадницима посетио је данас село Овсиште. Он је у пратњи председника Месне заједнице обишао неколико локалитета и упознао се са проблемима који муче мештане овог села. Како је најављено до краја године требало би да се уради кров на кући Радоја Домановића као и  санирање неколико путних праваца.

Фото: ТопПрес

„Боравили смо у Овсишту, имали смо радни доручак где смо са председником села обавили разговор о текућим проблемима и онима који су приоритет како би се што пре кренуло у њихово решавање. Упознати смо са проблемом који постоји на кући Радоја Домановића, санација крова је потребна што пре, али због манифестација које се овде одржавају, највероватније ће се тај посао обавити на јесен. Похвалила бих ангажовање председника Месне заједнице, јако лепо је сређена месна канцеларија, доста је урађено и има воље и енергије да се ради и даље и тако и треба. Ми ћемо и даље обилазити наша села, разговараћемо са мештанима јер свако село и сваки проблем су нам подједнако битни“, рекла је за ТопПрес Данијела Дамњановић чланица општинског већа.

Председник Месне заједнице Овсиште Александар Јовановић исказао је захвалност челницима локалне самоуправе на посети и помоћи која је до сада стизала у њихово село. Како је рекао заједничким снагама урађено је доста у последњих пар година, али је и најављено решавање неколико горућих проблема.

Фото: ТопПрес

„Истакао бих да се у нашем селу ради оптика и да брзи интернет стиже до сваке куће. У плану је и уређење уличне расвете, очекујемо да нам стигну врата за школу која смо поручили такође смо добили јако вредну донацију за нашу школу, 17 лаптопова и ламинат од Јасне Минић. Потребно је да се среди пут кроз село, поправка ударних рупа, санација неколико атарских што смо све у договору са председником и планирали. Неопходно нам је и проширење водовода како би имали довољне количине воде у сушном периоду. Средили смо месну канцеларију, опремили је и преуредили како би ту било гласање а не у школи, општина нам је финансијски помогла а ми смо све одрадили“, рекао је Аца Јовановић, председник МЗ Овсиште.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес