smart

Топола – Игор Петровић председник општине Топола, рекао је на данашњој конференцији за медије да се у Дому здравља „Свети Ђорђе“ у протеклом периоду пословало не домаћински. Он је навео податак да је нова власт преузела дуг Дома здравља који мора исплатити до  31. 12. 2021. а тај дуг тренутно  износи 16.550.000 динара.

„Проблем је 6.200.000 динара, то су обавезе по основу расхода за запослене, јер директор потражује 2,5 милиона динара као разлику плате из сопствених средстава. Позивам јавно инспекцију Министарства здравља да мало истражи ту могућност коју потражује Дом здравља“, рекао је Петровић.

Он је нагласио да је претходно руководство продало највреднији плац у Тополи да би се опремила нова зграда Дома здравља, али да ће се са уселењем у тај објекат још сачекати.

„Јуче смо имали ситуацију у нашем Дому здравља где је наша инспекција морала да реагује. Наиме,  група људи се појавила са тешким машинама  и извршила радове који су морали бити пријављени, градилиште заштићемо, ништа није испоштовано и због тога је инспекција послала кривичну пријаву јер се закон мора поштовати. Поред новца од продаје, узели смо и кредит да би се опремио објекат, а зграда и земљиште пренеће се републици“, каже Петровић.

Први човек општине Топола објашњава да ће у ребалансу буџета бити још 13 милиона динара улагања у објекат Дома здравља, а у претходне две године уложено је око 90 милиона динара.

„Увешћемо гас и изместићемо фекалну канализацију, озбиљне цифре су у питању а где је оправданост јер новац није усмерен да се запосле нови кадрови и поврате службе које губимо. Уложено је у објекте и зграде које одоше према републици, новцем грађана општине Топола. За то време Аранђеловац гради  нови спрат где ће грађани Тополе да се лече а наша општина учествује са нула динара.  Одлуку око пресељења, употребе, донећемо реалном проценом и реалним потребама грађана Тополе“, закључио је Игор Петровић на конференцији за медије.

ТопПрес