foto ou gmfoto ou gm

Горњи Милановац – Поводом Дана општине Горњи Милановац, 165 година од оснивања вароши и 203 године од подизања Другог српског устанка, председник општине Дејан Ковачевић примио је велики број делегација пријатељских градова и општина из иностранства.

Представник општине Дејан Ковачевић у згради Окружног начелства уприличио је свечани пријем за госте из иностранства и изразио велико задовољство што Горњи Милановац има велики број пријатеља у иностранству који се веома радо враћају у горњомилановачку општину. Председник је поздравио делегацију општине Травник из Федерације Босне и Херцеговине, госте из Херештија из Румуније, као и представнике Плевена из Бугарске. Из Македоније дошли су представници општина Кавадарци, Пробиштип и општине Куманово. На прославу Дана општине стигли су и гости из Словеније, општине Сежана и Словењ Градеци У току дана очекује се долазак делегације Комуне Вефсн из Краљевине Норвешке, општине Сатрше из Словеније, представника Котора, Црна Гора, делегације општине Власеница из Републике Српске ,као и делегација из Струмице, Македонија.

Председник је истакао да је прослава Дана општине, 165 година од оснивања вароши и 203 године од подизања Другог српског устанка прилика да сви заједно уживамо у нашем пријатељству и заједништву.
Домаћин је са својим гостима разменио пригодне поклоне и рекао да је веома поносан што пријатељи из иностранства својим присуством величају ову свечаност.

ТопПрес/ Глас западне Србије