Топола – Председник Србије Александар Вучић посетио је данас општину Топола и том приликом обишао Краљевску винарију у којој се налази јединствена колекција вина на Балкану из доба Карађорђевића. Вучић је најавио да ће држава уложити велики новац у Тополу и у реконструкцију Краљевске винарије.

„Ми за Тополу планирамо неколико важних ствари да урадимо и велики новац да уложимо који Топола у овом тренутку нема, то је око милион евра за секундарну водоводну мрежу, око милион евра за уређење центра града, пешачке зоне, да Топола буде још лепша и привлачнија за све људе. Постараћемо се да подрум и краљеви виногради буду брже обновљени и да нађемо решење око имовинско правних проблема, да можемо као држава брже и боље да помогнемо“, изјавио је Александар Вучић у Тополи.

Оно што је посебно важно за Тополу и целу Шумадију јесте ауто пут Вожд Карађорђе који ће бити од изузетног значаја.

„Ауто пут Вожд Карађорђе спојиће  Младеновац и Лазаревац са Аранђеловцем непосредно, на такозваном северном делу Тополе, проћиће поред овог прелепог града и настави ка Рачи, Деспотовцу и Бору. То је потпуна промена, ја сам сада долазио, немогуће је проћи и нормално је да радимо путеве док је још лепо време, то је таква гужва, стандард је већи и више је камиона, аутомобила и онда морамо људима да обезбедимо боље путеве“, казао је председник.

Додаје да ће то за Шумадију много да значи и да ће уз тај аутопут бити спојена са Београдом из сваког смера, из сваког правца.

ТопПрес