Чајетина – Прави спектакл заказан је за период од 17. до 20. маја на Златибору када ће се одржати престижно ФИМ Хард Ендуро Светско првенство 2023, на ком ће учествивати више од 300 такмичара из преко 40 земаља, међу којима и највеће светске хард ендуро звезде.

– Они ће прелазити моторима најразличитије препреке, одмеравајући своју снагу и способности на стразама Златибора, који ће бити центар овог догађања, као и Таре и Мокре Горе. Прави спектакл и посебна атракција за посетиоце биће организована дан пред саму трку, 16. маја у 17х, када ће у центру Златибора бити свечано отварање Xросс Хард Ендуро релија, мини шоу учесника као и дружење са фабричким возачима, кажу за РИНУ организатори овог такмичења.

Очекује се да ће Xросс Хард Ендуро релију присуствовати више од 10.000 посетилаца, који ће на све три планине, на посебним локацијама за гледаоце, моћи да прате трке на лицу места, док ће за остале заљубљенике у овај спорт организатори омогућити директан пренос.

– Организацију овог престижног догађаја из света ауто-мото спорта, који ће Србију и на овај начин представити као земљу врхунског спорта, подржали су Министарство спорта, Министарство туризма и омладине Републике Србије, АМСС, општина Чајетина, Комунално јавно предузеће „Златибор“ Чајетина, ТО Златибор, Туристичко насеље Мећавник-Дрвенград као и компанија Цомтраде, додају организатори.

Након Србије, такмичење се наставља у Аустрији, Италији, Румунији, Канади, Шпанији и Немачкој.

ТопПрес/ РИНА