Фото: ГЗС

Прањани – Никада се толико света није окупило на једном месту у овом делу Србије као што је то било овог викенда  на Сабору виолиниста. Организатори кажу да је за два дана у звуцима виолине уживало преко сто хиљада људи .

Јуче се на самом стадиону у време надметања мајстора виолине нашло преко 30 000 посетилаца а прилазни путеви ка Прањанима били су закрчени и на улаз се чекало више од пола сата.

Фото: ГЗС

Величанствено музицирање какво не постоји нигде у овом делу света натерало је сабораше да заиграју па се тако у једном тренутку развило коло на пола саборишта. Грмео је Мома Станојевић, Момир Јовановић, Бранко Ристић, Саша Петровић, Влауца, Елвис,  Перица Васић, Синиша Воз, Игор Пејовић, Ранко Ђурић од чијег музицирања се тресао стадион!

Публика је овацијама поздравила и Радоша Бајића који је синоћ отворио надсвиравање и пустио три минута филма сниманог у овим крајевима и који ће тек бити премијерно приказан.

Фото: ГЗС

„Одде Бог није штедео када је делио лепоту, поносан сам на вас, и чувајте овај Сабор који је без сумње један од најлепших манифестација у Србији“,  казао је Бајић.

Данас концерти мајстора виолине, Панорама бенда, стиже и Снеки

Данас трећег дана Сабора виолиниста Србије у Прањанима на програму су концерти мајстора виолине. Најпре Ће у 19 сати загрмети виолина Елвиса Младеновића, Саше Петровића и Бранка Ристића који ће се на сцени појавити заједно а на Сабор стиже и млађани Јоца Васић млади виолиниста који је својеврсни феномен.

Фото: ГЗС

А онда ће се на саборској позорници појавити Жељко Арсић са својим оркестром Панорама бенд и Снекијем. Све у свему још једно незаборавно вече очекује посетиоце на овом петом јубиларном Сабору виолиниста Србије.

ТопПрес/ ГЗС

Фото: ГЗС