Премијерка: Од сутра кампања за вакцинацију младих од 16 до 25 година

Премијерка: Од сутра кампања за вакцинацију младих од 16 до 25 година

Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће сутра бити одржан велики догађај којим ће се покренути таргетирана кампања за вакцинацију младих од 16 до 25 година.

Брнабић је то казала одговарајући на питања новинара, а након уручења донације Удружења пчелара НУРДОР-у и педијатријским установама широм земље, додајући да ће то резултирати већим процентом вакцинисаних у тој популацији где је проценат вакцинисаних, како каже, проблематичан.

„Сутра покрећемо кампању, ја ћу наставити да обилазим Србију и да молим и апелујем на људе да се вакцинишу, јер је то једини начин да победимо корона вирус и наставимо са нормалним животом“, казала је премијерка.

Као добру ствар, Брнабић истиче то што је популација изнад 64 година старости скоро у потпуност заштићена вакцинама.

Ипак, како наглашава, и лекари говоре да у болницама заврсавају све млађи људи, што је због тога што ту нажалост нема тако добар проценат вакцинације.

Када је реч генерално о процесу вакцинације у земљи, премијерка каже да одзив генерално није лош и да сада износи приближно 44 одсто.

„Ту се значајно не мењају ствари, оне локалне самоуправе које су добре и даље су добре“, казала је Брнабић и додала да ће у неким београдским општинама ускоро бити 70 одсто вакцинисаних од укупне пунолетне популације.

Најлошији одазив је у Тутину који још није дошао на 10 одсто, каже премијерка, и додаје да је лоше стање и у Новом Пазару, Лајковцу, Мионици, Рачи, Ражњу, Сјеници, Убу, Љигу.

„Првих 10 и последњих 10 се не мења“, казала је премијерка и похвалила Прибој, Кладово, Кикинду, Мали Зворник, који су у првих 15 по проценту вакцинације.

Додаје да је Житорађа била јако лоша по проценту вакцинације, али да је уз помоћ и подршку Министарства здравља и у тој општини свакога дана све већи проценат вакцинисаних.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI