Популарни хрватски музичар Аки Рахимовски преминуо је данас у 67. години, потврдио је за хрватске медије његов менаџер Дамир Осредечки.

„Позлило му је данас ујутро, завршио је у болници у Новом Месту. Пре сат времена су ми јавили да је преминуо, не знамо још узрок смрти“, рекао је за 24 sata.hr Осредечки.

„Драги пријатељи, с неописивом тугом у срцу вам јављамо да је данас, заувек заспао Аки Рахимовски“, наведено је у објави на Фејсбук страници групе.

Вест о смти Рахимовског пропраћена је стиховима песме „За мало њежности“: „За мало њежности на све ћу пристати, за мало њежности, да могу заспати“.

Рахимовски је рођен у Нишу 1955. године, а као тинејџер је био члан неколико музичких група. „Парни ваљак“ је основао 1975. године са гитаристом и композитором Хусеином Хасанефендићем – Хусом, Јурицом Пађеном и у сарадњи с менаџером Владимиром Михаљеком Михом.

Прву поставу бенда су, уз Рахимовског, Хасанефендића и Пађена, чинили и Срећко Антониоли за бубњевима и бас гитариста Златко Миксић Фума.

У богатој каријери „Парни ваљак“ је објавио 17 студијских албума, 14 синглова, пет албума сниманих уживо и четири компилације.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, ФоНет