Познати позоришни, филмски и телевизијски глумац Феђа Стојановић преминуо је данас у Београду у 74. години, пренели су медији.

Стојановић је рођен у Алексинцу 1948. године, а дипломирао је глуму на Факултету драмских уметности у Београду 1973. године у класи професора Миленка Маричића. Стални је члан Атељеа 212 од 1973. године.

Одиграо је велики број улога у Атељеу 212, Звездара театру, Југословенском драмском позоришту, Мадленијануму, Малом позоришту „Душко Радовић“, Позоришту „Бошко Буха“, а широј публици познат је и по бројим улогама у филмовима и ТВ серијама.

Стални је члан позоришта Атељеа 212 од 1973. године. Радио је као професор на катедри за глуму на академији уметности БК универзитета.

Глумио је у многим филмовима, почевши од Вишње на Ташмајдану 1968. године, затим Шешир професора Косте Вујића, Рањени орао, Није лако са мушкарцима…

Познатији је по улогама у серијама, као што су Полицајац са Петловог брда, Мој рођак са села, Село гори, а баба се чешља, Пси лају, ветар носи, Истине и лажи, Случај породице Бошковић, Војна академија, Равна Гора, Бела лађа 2, Андрија и Анђелка, Тајкун, Александар од Југославије…

Током каријере добио је много великих признања: Награду „Страхиња Петровић“ ФДУ Београд, Награду „Танхофер“ ФДУ Београд, Повељу за изузетну улогу на Филмским сусретима у Нишу 2002. године.

Време и место сахране и комеморације биће накнадно објављени.

ТопПрес/  Извор: ФоНет, Танјуг