Горњи Милановац – Новинар Зоран Марјановић (1956) премино је јутрос након краће болести у породичном дому у Горњем Милановцу.

Марјановић је из плејаде репортера и уредника који су обележили једно време и који је читав свој радни век провео радећи новинарски посао.

Након завршетка гимназије и Природно-математичког факулатета у Београду новинарску каријеру започео је као уредник у „Дечјим новинама” у Горњем Милановцу, а потом је основао ДЕН Радио, прву радио станицу у Горњем Милановцу, где је обављао послове главног и одговорног уредника и директора.

У даљем току каријере именован је за главног и одговорног уредника Телевизије Горњи Милановац, а упоредо је радио као дописник из рудничко-таковског краја за Радио Беогад, Танјуг (у једној новинарској смени био и дописник из Приштине), Срну, Национал, Балкан, Ревије 92 .

Једно време као стално запослен новинар радио је у „Гласу јавности” и „Куриру”. Од 2009. године па све до смрти био је новинар у франкфуртским „Вестима” покривајући Западну Србију, а упоредо сарађивао и са „Информером” и „Српским телеграфом”. Био је члан Суда части Удружења новинара Србије и један од оснивача Удружења медија и медијских радника са седиштем у Чачку.

Остаће упамћен као веома коректан човек и новинар који је радио за највеће медијске куће у бившој Југославији.

Иза Марјановића остали су супруга и двојица синова, Марко и Михаило.

У име редакције Гласа западне Србије, новинске агенције РИНА и Удружења медија и медијских радника породици преминулог колеге упућујемо најискреније саучешће.

Породица је саопштила да ће опело покојном Зорану Марјановићу да буде служено  сутра у четвртак 9. јуна у 11.00 часова испред капеле на Градском гробљу у Горњем Милановцу.

ТопПрес/ ГЗС