Топола – Јуче је у селу Белосавци у ОШ „Сестре Радовић“ одржан час духовности  посвећен Пресветој Богородици. Час се одржава сваке године у оквиру Госпојинских свечаности у некој од школа на територији општине Топола. Назив овогодишњег часа је „Пресвета Богородице спаси нас“, циљ часа био је да се покаже живот Богородице од рођења до васкрсења.

„Час је организован у трајању од 35 минута, у оквиру часа веронауке. Учествовала су деца од петог  до осмог разреда, њих 15 које су припремали група учитеља, наставница српског језика и свештеник. Драго нам је да је ове године наша школа имала част да организује један овакав час духовности“, рекла је за ТопПрес директорка школе Слађана Мијовић.

Она је исказала захвалност свима који су јуче  присуствовали часу.  Почасни гост под чијим благословом је и реализован час био је господин  Јован – Владика шумадијски, Свети оци намесништва. Председник општине Топола Драган Живановић, директори школа из окружења, Начелник школске управе Јоксимовић Горан, родитељи, ученици.

ТопПрес