У складу са препоруком Светог Архијерејског Синода Српске православне цркве, а у вези са одлукама Владе Републике Србије о спречавању ширења опасности коронавирусне заразе, епископ Епархије шумадијске је наложио да се на улазу у храмове постави дезинфекциона баријера у виду сунђера натопљеног дезинфекционим средством, као и да се са десне стране улаза у храм поставе кутије са средством за дезинфекцију руку.

Уколико свештеник, по позиву, посећује дом верника неопходно је да носи маску и рукавице, док ће за вернике који долазе у храм без заштитних средстава бити обезбеђене и маске и рукавице.

Такође је потребно да верници, приликом посете храмовима и богослужењима поштују Одлуку Владе Србије о међусобном растојању од два метра.

Епархија шумадијска апелује на свештенство и вернике да се придржавају упустава и препорука медицинских служби и државних органа, као и да не запостављају или игноришу прописане превентивне мере. Само тако не излажемо опасности ни себе, ни друге, наводи се у саопштењу Епархије шумадијске.

ТопПрес/ Извор: РТК