Топола –  Најављивани Правилник о додели 50% бесповратних средстава са ПДВ-ом у оквиру пројекта за конкурентну пољопривреду је објављен, а на основу њега се у априлу очекује Јавни позив, објављено је на званичној фејсбук страници општине Топола.
Правилник можете преузети на линку https://arr.rs/…/2021/03/Pravilnik-SVETSKA-BANKA.pdf
У сарадњи са Пољопривредном саветодавном и стручном службом Крагујевац, Општина Топола ће организовати презентацију наведеног Правилника 05. априла (понедељак) у сали Биоскопа у Тополи, са почетком од 11 часова, уз поштовање мера за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19.
Позивају се заинтересовани да узму учешће на презентацији Правилника, где ће се ближе упознати са условима које прописује Правилник и добити одговоре на своја питања. Такође за сва питања могу се обратити на мејл arrtopola@yahoo.com или контакт телефоне 0648614286 и 0600550180.
Да подсетимо, Правилник подразумева да физичко лице – пољопривредник или привредни субјект добија 50% бесповратних средстава са ПДВ-ом, има учешће од само 10%, а за преосталих 40% узима кредит од пословне банке.
По Правилику за:
А. Пројекте који се односе на унапређење конкурентности примарне пољопривредне производње, јачање веза унутар тржишног ланца, као и на диверзификацију економских активности на газдинству кроз развој старих и уметничких заната, односно домаће радиности:
– минимална вредност прихватљивих трошкова не сме бити мања од 20.000 евра у динарској противвредности;
– максимална вредност прихватљивих трошкова не сме бити већа од 50.000 евра у динарској противвредности.
Б. Пројекте који се односе на унапређење конкурентности и веза унутар тржишног ланца у области откупа, прераде и маркетинга примарних пољопривредних производа, као и унапређење маркетинга производа домаће радиности:
– минимална вредност прихватљивих трошкова не сме бити мања од 25.000 евра у динарској противвредности;
– максимална вредност прихватљивих трошкова не сме бити већа од 400.000 евра у динарској противвредности.
ТопПрес