Кнић – Прича продукције Гласа западне Србије, која је емитована у емисији „Нећете веровати” на Првој српској телевизији, покренула је добре људе који су прискочили у помоћ малој Милици и њеним родитељима тако да ће Бадњи дан дочекати под сигурним кровом.

Тешка судбина мале Милице Вучковић из села Бумбарево брдо код Кнића, која иако има само 13 година води рачуна о уморним и болесним родитељима, по свему судећи добиће светлији епилог. Након тужне приче која је на Детињце обишла Србију ова сиромашна породица коначно ће добити стабилан кров над главом, да се више не плаше ветрова, киша и снежних падавина, јер са сваком временском непогодом кров је могао бити урушен.

„Покушавали смо тој породици да помогнемо и раније, а сада смо коначно у прилици јер су се остварили сви потребни законски оквири кад је у питању стамбени простор. Сместили смо породицу у објекат у Дому културе у Бумбаревом брду, то је стан од 60 квадрата потпуно функционалан за живот, а уз помоћ донатора он је опремљен белом техником и осталим стварима које су им потребне. Већ су почели да преносе своје ствари, а усељење ће бити у четвртак. Надамо се да ће Милици и њеним родитељима сада бити доста лакше, јер је кућа у којој су живели била у веома лошем стању“, рекао је за РИНУ, председник општине Кнић Срећко Илић.

Срећко Илић, председник општине Кнић, Фото: РИНА

Усељење у објекат у Дому културе само је привремено решење, а уз помоћ хуманих људи Вучковићи ће ускоро добити и свој кров над главом.

„У плану је да им на њиховој окућници буде изграђена нова кућа, или да се откупи неко већ постојеће сеоско домаћинство. Оно што је још једна добра вест за породицу Вучковић, јесте да Миличина мајка Станица већ била на разговору на посао у једној компанији, са којом општина Кнић сарађује, па ће имати и сталан извор прихода“, изјавио је Илић.

Нема сумње да је тужна прича ове девојчице ујединила Србију и да је по ко зна који пут се показало да људи итекако могу да буду сложни, онда кад је најтеже.

ТопПрес/РИНА