Пријава за онлајн програм преквалификације за IT до 15. маја

Пријава за онлајн програм преквалификације за IT до 15. маја

Кабинет председнице Владе Србије, у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу и са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), позива запослена и незапослена лица широм Србије да се до 15. маја 2022. године пријаве на нови онлајн програм преквалификације за ИТ, наводи се у саопштењу.

Ово је наставак успешног програма у оквиру којег је од 2017. године до сада обучено више од 2.200 полазника и полазница.

Захваљујући позитивним резултатима претходних фаза програма преквалификације за ИТ, као и континуираног раста ИКТ сектора у Србији, одлучено је да се програм настави и да се покрене нови циклус обука за више од 400 полазника и полазница.

Програм ће ове године бити одржан онлајн како би сви полазници из целе Србије могли да директно из свог дома учествују.

Онлајн програм преквалификације за ИТ спроводиће се током 2022-2023. године и обухватиће минимум 250 сати стручне обуке фокусиране на један од пет програмских језика (Java Script, PHP, Python, Java, .NET) и систем администрацију, као и 40 часова из меких вештина и 120 часова праксе.

Сви заинтересовани могу да добију све информације на сајту itobuke.rs.

Рок за подношење пријава је 15. маја 2022. године.

ТопПрес/ Извор: РТВ

KOMENTARI