Пријаве за 100 евра преко портала Управе за трезор или телефоном, пензионерима исплата 100 евра од 15. маја

Пријаве за 100 евра преко портала Управе за трезор или телефоном, пензионерима исплата 100 евра од 15. маја

Пунолетни грађани који буду желели да од државе добију 100 евра мораће да се пријаве, а прва могућност за пријаву биће онлине преко портала Управе за трезор, а друга могућност је телефоном на бројеве који ће благовремено бити објављени, пише Блиц.

Подаци који ће бити обавезни да се наведу у пријави су име, презиме, ЈМБГ и број рачуна у банци.
Наводе и да они који немају рачун у банци, имаће могућност да то наведу у пријави и држава ће им по аутоматизму отворити рачун и обавестити их о томе.

Пензионерима ће новац бити уплаћен на рачуне на које добијају и пензију. Свим пензионерима, 1,7 милиона, и свима који примају социјалну помоћ држава ће аутоматски уплатити по 100 евра.

Влада Србије данас ће утврдити предлог ребаланса републичког буџета, сазнаје Танјуг.

Влада би данас требало да донесе и уредбу о начину уплате 100 евра свим пунолетним грађанима Србије.

Према Танјуговим информацијама, данашње одлуке владе ће јавности представити министар финансија Синиша Мали, на конферецији за новинаре у 16 сати.

Мали је јуче изјавио да ће исплата 100 евра пензионерима почети 15.маја, док ће остали грађани требати да се изјасне да ли новац желе.

Председник Александар Вучић потврдио је данас да ће сви пензионери и они који примају социјалну помоћ аутоматски добити по 100 евра државне помоћи, а да је измена, која предвиђа да грађани који тај новац буду желели морају да се пријаве, унета због различитих примедби, укључујући оне да је то некима понижавајуће.

„Моје обећање биће испуњено, сви пензионери и они који примају социјалну помоћ, одмах ће добити 100 евра, али ову малу измену, са малим кликом или телефонским позивом, унели смо слушајући примедбе и преко медија, јер су се бројни тајкуни, било они који су у политици, било они који нису, изјашњавали да они не желе тих 100 евра, да је то за њих понижавајуће“, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.
Он сам, каже, сматра да је у овом тренутку потребније да „његових“ 100 евра остави држави.

„Ја нећу окренути број тог телефона, али ако је некоме проблем да само окрене телефон, за позив који кошта 10 или 20 динара, онда није проблем у томе, него у онима који би од тога да направе проблем“, приметио је Вучић.

Тиме се, истиче, омогућава свима за које је та помоћ понижење или онима којима та помоћ није потребна, да то не траже.

„Ништа простије и једноставније од тога нема“, рекао је Вучић.

Понавља да пензионере и примаоце социјалне помоћи нико неће ни да пита, већ ће тај износ сви добити, а остали, ко год жели, довољно је да окрене само један телефонски број, и добиће новац.

„Ако је то велики проблем, извињавам се грађанима због тог великог и тешког малтретирања, надам се да ће разумети и разлоге и намере и зашто је све учињено на такав начин“, рекао је Вучић.

ToпПрес/ Извор: Танјуг, Блиц

KOMENTARI