Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
  • Почетна
  • Вести
  • Пријаве за субвенције на конкурсу “50:40:10” за пољопривреднике још данас и сутра
Вести

Пријаве за субвенције на конкурсу “50:40:10” за пољопривреднике још данас и сутра

17

Рок за подношење пријава на конкурс за бесповратна средства, познатији као “50:40:10” у оквиру Пројекта конкурентне пољопривреде Србије истиче сутра, а за спровођење овог јавног позива су опредељена средства од 750 милиона динара.

Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде расписала је овај Трећи јавни позив 4. децембра прошле године, а како се наводи на сајту Управе, субвенције могу да се искористе за инвестиције које се односе на унапређење конкурентности и веза унутар тржишног ланца у области откупа, прераде, пласмана пољопривредних производа, као и унапређење пласмана производа старих и уметничких заната и послова домаће радиности.

Пројекат конкурентне пољопривреде Србије се реализује у периоду од 2021 – 2024. године, а директни корисници су физичка лица, носиоци комерцијалних породичних пољопривредних газдинстава, задруге, предузетници, микро, мала и средња предузећа која могу да обезбеде директну везу са малим пољопривредницима.

Међу циљаним корисницима фокус ће бити на рањивим групама у пољопривредном сектору у Србији – жене, млади пољопривредни произвођачи у угроженим подручјима (неразвијене и сиромашне општине).

Примењен је и нови модел финансирања, па се тако корисницима пружа могућност да добију бесповратна средства, у износу од 50 одсто од укупне вредности инвестиције (са ПДВ-ом), 40 одсто кредитно финансирају из кредита са пословним банкама уз свега 10 одсто сопственог учешћа, за реализацију пројеката којим ће унапредити пољопривредну производњу газдинстава и учествовати у развоју конкурентности пољопривреде у Србији.

ТопПрес/  Извор: Танјуг

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup