Фото: приватна архива

Јавни позив за субвенције за пчеларе, у оквиру кога је на располагању подстицај од 1.000 динара по кошници расписан је данас и пријаве се могу поднети до 5. јула.

Како је раније најављено Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Управа за аграрна плаћања расписала овај јавни позив за правна лица, предузетнике, као и физичка лица који су носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

Такође, потребно је да физичко лице испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју и које је у Регистру пољопривредних газдинстава извршило обнову регистрације за 2024. годину и то за најмање 20 кошница пчела, а највише 1.000, наводи се на сајту Управе.

Захтев се подноси преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји.

Подстицаји се остварују у износу од 1.000 динара по кошници пчела, а за остваривање права на подстицаје по једном јавном позиву подноси се један захтев.

Ближа техничка упутства о начину регистрације корисничког налога, пријави на систем, начину попуњавања и подношења електронског обрасца захтева за остваривање права, као и начину пружања техничке подршке подносиоцима захтева, објављују се на огласној табли Управе за аграрна плаћања на адреси Булевар краља Александра 84, као и на званичној веб презентацији еАграр, на адреси еаграр.гов.рс.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA