Пореска управа данас је поново позвала пореске обвезнике да се пријаве за субвенције за прелазак на нову фискализацију која траје до 31. јануара 2022. године.

Да би се пријавили за субвенције порески обвезници најпре треба да пријаве податке о локацијама продајних објеката путем портала Пореске управе еПорези, стоји у саопштењу Пореске управе.

У саопштењу се наводи да постојећи обвезник фискализације може да оствари право на финансијску подршку по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији у износу од 100 евра, као и финансијску подршку по свакој пријављеној активној фискализованој фискалној каси у износу од 100 евра.

Нови обвезник фискализације може да оствари право на финансијску подршку по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији у износу од 100 евра, као и финансијску подршку за један електронски фискални уређај у износу од 100 евра по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији, наводи се у саопштењу.

Додаје се да обвезници фискализације који нису евидентирани као обвезници ПДВ на дан подношења Изјаве о заинтересованости за финансијску подршку за фискализацију финансијску подршку остварују у износу увећаном за 20 одсто.

ТопПрес/ Извор: Танјуг