Данас и сутра полажу се пријемни испити за други рок уписа на факултетима Београдског универзитета, у складу са распоредом факултета на којима је остало слободних места.

За будуће бруцоше који нису успели да се упишу у првом кругу на најстаријем универзитету у Србији остало је око 3.000 слободних места – буџетских и самофинансирајућих.

Ректорка Универзитета Иванка Поповић рекла је прошле недеље за Танјуг да је остало слободно око 1.200 буџетских места и око 1.800 самофинасирајућих.

Највише слободних буџетских места остало је на Пољопривредном, Рударско- геолошком, Филолошком и Математичком факултету.

Она је навела да факултети поштују све препоруке Кризног штаба, да су добро организовани, поштују препоручене мере како би се спречило ширење вируса корона, те да је опасност од заразе сведена на минимум.

Декан Машинског факултета у Београду Радивоје Митровић рекао је за Танјуг да је документација за други уписни рок на том факултетету могла да се преда јуче и данас, док је пријемни заказан за сутра.

У другом уписном року на Машинском факултету у Београду је на 14 слободних места у статусу самофинансирајућих студената конкурисао 21 кандидат .

На студијски програм Маšинско инĹľењерство Ĺľељу је исказало 17 кандидата.

На другом студијском програму- Информационе технологије у маšинству конкурисало је пет кандидата, наводи Митровић.

Продекан за наставу на Правном факултету Бојан Милисављевић рекао је да ће пријемни испит на том факултету бити одржан у суботу и да је до сада стигло 80 пријава.

Како каже, имају 207 слободних самофинансирајућих места и сва је прилика да она неће бити попуњена.

Ранг листа ће бити објављена идуће недеље, а одмах потом и упис будући да је рок за то 16. септембар.

ТопПрес/ Извор: Танјуг