Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
Вести

Пријепоље центар ракијског туризма

5

Пријепоље – У издању Савеза произвођача ракије Србије из штампе је изашао “Каталог најбољих дегустационих центара ракијског туризма Србије”. Луксузно опремљена публикација представља 13 најбољих дестилерија ракије и њихових дегустационих центара у Војводини, Шумадији и Западној Србији. У ову репрезентативну селекцију уврштен је и ракијски подрум дестилерије Огњена у селу Ивању код Пријепоља. Ракијски туризам је нова грана туризма у Србији, која последњих неколико година доживљава озбиљан успон и стиче све већи број присталица. Као и у случају винског туризма и путева вина, развој приватног сектора у производњи ракије и знатно повећање производње и потрошње ракије врхунског квалитета кроз легале токове довели су до спознаје да се добра ракија не конзумира само у угоститељским објектима или приватној режији, већ управо тамо где настаје- у дестилеријама.

Резултат ове интеракције је обележавање и мапирање центара традиционалне производње ракије и изградња дегустационих сала у више угледних дестилерија у Србији које, након короне, привлаче све више домаћих и страних туриста. За сада их је највише у Шумадији и Западној Србији, тамо где је и највише произвођача најбоље ракије.

Како је наведено у Каталогу, “ракијски подрум Огњена налази се на путу ка Јадрану, у комшилуку Белог Анђела, на обали бистрог Лима, где у аутентичном етно амбијенту дрвета, камена и цигле сусрет са најбољим ракијама и ликерима одише топлином и непоновљивим узбуђењем. “Огњена подрум” нуди и јединствену гастрономску понуду јела и мезетлука полимског, милешевског и златарског краја и традиционалну етно и посну трпезу.

Уз ове похвале, у публикацији су децидно побројани и сви туристички потенцијали у окружењу Дестилерије Огњена и пријепољском крају, од манстира Милешеве, рафтинга бистрим Лимом, до близине Златара.

ТопПрес/ Извор: ПП Медиа

Повезане ознаке:

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup