Средства за лечење двогодишње Анике Манић, која болује од ретке и тешке болести спиналне мишићне атрофије прикупљена су после скоро три месеца, објављено је на Фејсбук страници „За Аникин дуг и леп живот“.

Аникина породица захвалила је свима којих су учествовали у акцији прикупљања новца за најскупљи лек на свету и држави Србији на подршци и организовању транспорта до болнице.

„Хвала грађанима Србије за сваки одвојени тренутак, пажњу, изговорену реч и динар за нашу Анику. Хвала Аникиним помагачима из региона и широм света који су препознали Аникину борбу и показали да подршка не зна за границе. Показали смо, сви заједно, да дечији живот нема цену и да уједињени можемо створити чуда јер у њих и верујемо“, наводи се у објави.

Лечење ће се обавити у Мађарској, уместо у Сједињеним Америчким Државама.

„Пред Аникином породицом је сада припрема за путовање на терапију, али Аникин тим ће наставити да прати Аникину причу и да вас обавештава. Толико је деце и одраслих којима је потребна помоћ, али јошš више добрих људи спремних да помогну. Останимо уједињени и хумани и наставимо да помажемо и другима. Наша žжеља је да се сав преостали новац, акције, лицитације и кутије преусмере на друге кориснике фондације“, пише у објави.

ТопПрес/ Извор: Танјуг