Принцеза Катарина доноси радост деци за Васкрс

Принцеза Катарина доноси радост деци за Васкрс

Како се у дечијој песми за највећи хришћански празник каже „Христос васкресе, радост донесе“, Њ.К.В. Принцеза Катарина наставља своју мисију давања деци на православни Васкрс, доносећи им срећу и дух празника. Принцезина Фондација у Београду, заједно са канцеларијама Хуманитарне организације Лајфлајн у иностранству, припремила је поклоне који су, на Велики четвртак, уручени разним установама широм Србије и Републике Српске, каже се у саопштењу за јавност.

Више од 1.000 деце без родитељског старања из Србије обрадовало се поклонима за Васкрс, који су измамили осмехе на њихова лица. Традиционални Васкршњи пријем за децу без родитељског старања у Белом Двору, који се организује од 2001. године, ове године није могао да буде организован због пандемије COVID-19. Међутим, Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина побринули су се да поклони буду уручени деци и да она знају да нису и никада неће бити заборављена.

Поклони, укључујући играчке, средства за хигијену, школски прибор и пригодне ускршње дарове, стигли су у 11 домова за децу без родитељског старања, 3 дневна боравка за децу са тешкоћама у интелектуалном развоју, 1 образовну установу и 4 прихватилишта за жене у Београду, Панчеву, Крагујевцу, Сомбору, Новом Саду, Алексинцу и Белој Цркви. Посебно нам је драго што су пакетиће добила и деца из српских породица са Косова и Метохије. Осим пакетића, Лајфлајн Чикаго и Фондација Принцезе Катарине су организовали и допремање хране за Васкршњи ручак за децу у 11 сиротишта и прихватилишта за жене у Србији и Републици Српској, како би најмлађи уживали у празничној трпези.

„Васкрс је дан који већина људи проводи са својим најмилијима, и увек се сматра временом за породицу. Срце ми се слама када помислим на ове мале анђеле који живе у сиротиштима и немају маму или тату поред себе. Зато је важно да их се увек сећамо и да учинимо све што можемо да знају да постоје људи који их воле и брину о њима. Они никада не траже ништа велико, и мали знак пажње значи им читав свет и испуњава њихова срца надом и срећом.

Веома сам захвална свим донаторима који су својом великодушношћу и бригом омогућили да овој прелепој деци донесемо радост Васкрса. Заједничким снагама обезбедили смо да малишани знају да нису заборављени и да нису и никада неће бити сами.

Драга децо, желим вам срећан Васкрс и желим да увек знате да вас волимо и мислимо на вас. Ваши осмеси нам дају снагу да истрајемо и наставимо – када вас видимо срећне, и наша срца су испуњена радошћу“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина

Поред главних добротвора Хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага, уз подршку канцеларија Лајфлајна у Њујорку, Торонту и Лондону, донатори који су великодушно подржали овај пројекат и којима смо најискреније захвални су: Кока Кола, Жито промет, компанија Јафа и Амбасада Кувајта, наводи се у саопштењу достављеном медијима. 

ТопПрес

 

KOMENTARI