Топола – Принцеза Љубица Карађорђевић, супруга принца Михаила, посетила је данас Општинску управу општине Топола где су је примили председник општине Владимир Радојковић и председница Скупштине општине Јасна Вуковић, објављено је на званичној фејсбук страници општине Топола. 

Председник Радојковић је искористио прилику да принцези Љубици уручи награду „Рођење Пресвете Богородице“ која се додељује за изузетне резултате и допринос развоју општине Топола. Ово признање се, иначе, заједно са Захвалницом свечано додељује за Дан и славу општине, 21. септембра, на свечаној седници Скупштине општине Топола.

У образложењу награде које је овом приликом за принцезу Љубицу Карађорђевић прочитано посетиоцима стоји:

„Принцеза Љубица Карађорђевић живи са супругом принцом Михаилом и ћеркама Наталијом и Исидором и своје активности спроводи у Тополи. Магистар је фармације. Својим вишегодишњим радом и активностима потврђује небројене врлине које чине човека: истрајност, предузимљивост, предусретљивост, срдачност, племенитост, ведрину, љубазност, одговорност, искреност, хуманост – једноставно речено рођена принцеза. Са својим супругом, оснивач је фондације „Корени“ која је посвећена развоју деце и младих. Вишегодишњи је организатор Дечјег фестивала Опленац који окупља више хиљада учесника са циљем да кроз активности, едукацију и забаву подстакне да деца Србије расту на здравој исхрани, уз здраве навике и у здравом окружењу.”

ТопПрес