Крагујевац – Припадници саобраћајне полиције, Полицијске управе у Крагујевцу ће, у наредном периоду, осим свакодневних редовних контрола, појачано контролисати саобраћај с акцентом на откривање и санкционисање прекршаја које чине пешаци, али и возачи према пешацима, саопштено је из МУП.

 

С обзиром на то да је од почетка године на подручју које покрива Полицијска управа Крагујевац, у саобрћајним незгодама живот изгубило пет пешака, апелујемо на све учеснике у саобраћају да буду додатно опрезни и да стриктно поштују саобраћајне прописе, у циљу своје и безбедности осталих учесника у саобраћају.

 

Подсећамо пешаке да не прелазе улицу на црвено светло семафора и ван обележеног пешачког прелаза, да не користе телефон или слушалице док прелазе улицу, као и да коловоз прелазе тек након што се увере да је то безбедно.

 

Такође, апелујемо на возаче да посебну пажњу обрате на пешаке који прелазе улицу или стоје не тротоару намеравајући да је пређу, као и да поштују ограничење брзине и не возе под дејством алкохола, каже се у саопштењу МУП.

ТопПрес