Припрема завршног испита уз подршку портала еВежбаоница

Припрема завршног испита уз подршку портала еВежбаоница

За подршку ученицима осмог разреда у припреми за завршни испит Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, покренули су портал еВежбаоница на коме ученици могу да решавају задатке и провере своје знање.

Портал (evezbaonica.zvkov.gov.rs) је креиран у сарадњи са Е-управом и професорима са Математичког факултета у Београду и Факултета организационих наука у Београду, наведено је у саопштењу Министарства просвете.

На порталу ученици могу пронаћи задатке из седам предмета – српски језик/матерњи језик, математика, физика, хемија, биологија, географија и историја.

Задаци су распоређени према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво, а састављени су на основу образовних стандарда.

Поред задатака на српском језику, на порталу се налазе и задаци на осам језика националних мањина – албанском, босанском, бугарском, мађарском, румунском, русинском, словачком или хрватском – те ученици на свом наставном језику могу да приступе еВежбаоници и да одговарају на захтеве у задацима.

ТопПрес/  Извор: Танјуг

KOMENTARI