Теленор група потписала је уговор о продаји свог пословања у региону централне и источне Европе са ППФ групом у вредности од 2,8 милијарди евра, пише „Б92“.

Теленор операције у региону централне и источне Европе имају удео од 11,8 милијарди норвешких круна, односно 9 одсто у укупним приходима Теленор групе и 4,1 милијарде норвешких круна или око 8 одсто ЕБИТДА у 2017, са више од 9 милиона корисника и 3.500 запослених.

ППФ је највећа инвестициона група у централно- источној Европи која улаже у различите секторе, укључујући банкарство, финансирање приватних лица, некретнине, рударство и телекомуникације. Међу скорашњим аквизицијама су О2, Чецк Републиц од Телефонике 2012. и Нова Броадцастинг Гроуп у Бугарској 2018.

– Овом куповином, ППФ група проширује свој телекомуникациони портфолио на још четири земље и ближи се свом дугорочном циљу да постане европски оператор средње величине, као и да искористи своје искуство за јачање тржишне позиције – каже Ладислав Бартонíчек, представник ППФ групе одговоран за сектор телекомуникација.

ТопПрес/ Извор: Б92