Топола – Вредни домаћини из околине Тополе досетили су се да своје производе из домаћинства продају одмах поред главног пута а у близини својих кућа. Разлог за то је како каже један од њих солидна зарада одмах пред кућом.

„Дошао сам на идеју да направим ову тезгу, јер сва роба је код куће а главним путем нон стоп пролазе путници који се зауставе и нешто би купили. Отац и мајка не могу да иду на пијац нити да сатима стоје покрај тезге тако да им је ово испред куће, смењују се радимо и кући шта треба а можемо да продамо и да зарадимо. Није тешко направити овако нешто а корисно је, рецимо кроз Винчу има оваквих продаваца баш доста па ето и у Крћевцу сада имамо ми а зашто да не и још неко“, рекао је Душан Драгићевић.

Душан се иначе бави пољопривредом и производе које продају породично на овој тезги производе у њиховом домаћинству.

„Зараде има, овај пут води ка Београду тако да људи иду на посао, пролазе туристи, доста се њих заустави и купи по нешто. Сви воле наше грожђе као и вино али купује се и поврће. Уједно је то и олакшица онима који не могу сваког дана на пијац по свеже воће и поврће, ту је у близини воћњак као и башта, све је одмах доступно и свеже“, тврди Душан.

Цене на њиховој тезги су као и на пијацу, парадајз 130 динара за килограм, краставац 80 динара, бели лук 500 динара, купус 30 дин. Шира  флаша 1,5 литар 200 динара,  бело грожђе 160 динара, црно грожђе 150 дин.  Јабуке 50 динара.

ТопПрес

Тезга поред главног пута, фото: ТопПрес