Топола – Обилне падавине током ноћи направиле су велике проблеме у општини Топола, бројна домаћинства су поплављена и дошло је до изливања река и потока. На десетине хектара пољопривредног земљишта је претрпело штете услед обилних падавина и поплава. Због изузетно тешке ситуације у овој општини проглашена је ванредна ситуација.

„На седници штаба за ванредне ситуације је сагледана настала ситуација услед елементарне непогоде – обилних падавина на територији општине. Поред тога разматрано је предузимање даљих мера и активности на спречавању и ублажавању последица. Према тренутним информацијама ситуација се смирује.

Фото: ТопПрес

У јутарњим часовима на територији општине Топола дошло је услед обилних падавина до изливања водотокова првог и другог реда, мањих речних токова и бујичних потока који су на појединим регионалним, општинским и некатегорисаним путевима изазвали прекид саобраћаја, као и велику штету на пољопривредним културама и објектима. Због продора воде у куће угрожена су поједина домаћинства у Жабарима и Тополи. Пут за Кусаицу је непроходан. Екипе ЈКСП Топола су од раних јутарњих сати на терену. Њихове машине раде на оспособљавању најугроженијих пропуста за воду, а припремљени су и џакови са песком за угрожена домаћинства. Патроле МУП-а су такође на терену са посебним акцентом на јасенички мост у Божурњи“, наводи се у саопштењу штаба за ванредне ситуације.

Тешка ситуација је и на територији општине Аранђеловац где је такође уведена ванредна ситуација а критично је и у суседним општинама.

ТопПрес