Због последица изазваних обилним падавинама, које су данас после 12 часова, погодиле Западну Србију проглашена је ванредна ситуација на делу територије града Ужица, местима Каран, Рибашевина, Луново Село, Трнава и Гостиница.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, евакуисали су седам лица, од којих у месту Каран три одрасле особе и двоје деце, која су услед изливања потока након обилних падавина остала заробљена у кући, као и два лица из заглављеног возила у Чачку.

Невреме које је захватило Златиборски, Моравички, Топлички и Рашки управни округ изазвало је изливање бујичних потока.

Ватрогасци-спасиоци су на терену и настављају да помажу локалном становништву у местима Каран, Рибашевина, Трнава, Луново Село и Губин До у санирању последица, као и на црпљењу воде у месту Вранеши у општини Врњачка Бања.

Киша и грмљавина у целој Србији, неке делове погодио и град

У више градова Србије падала је јака киша, праћена грмљавином, а град величине лешника осим Београда, погодио и Лесковац, Овчар бању и околину, као и део ужичких села.

Јако невреме погодило је неке делове Београда нешто после 14 сати, а поред кише, делове Новог Београда погодио је и град.

Становници Новог Београда на друштвеним мрежама објављују слике и снимке града, а падавине се очекују и на целој територији града.

У делу ужичких села у Лужничкој долини, ка Пожеги било је града, док у Ужицу пада киша с грмљавином, преноси РТС.

Киша с градом погодила је и Овчар бању и околину на магистралном путу у Тучкову, као и Лесковац.

Републички хидрометеоролошки завод издао је данас упозорење на локалну појаву јаких пљускова са градом, које важи до 2. јуна на целом подручју Србије.

Град величине ораха погодио кабларска села, штета на малинама

Град величине ораха погодио је данас око поднева кабларска села Рошци, Јанчићи и Врнчани, где је у прекиду снабдевање електричном енергијом.

У селу Рошци кажу да је крупан град почео да пада око 11 сати и после у још два, три наврата.

„Још увек га доста има по дворишту, колико смо видели за сада је причињена велика материјална штета највише на малинама. Када је почела олуја, тада нам је и струја нестала и још увек је немамо“, рекла је за Танјуг Милица Чвркић из села Рошци.

ТопПрес/  Извор: Танјуг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

CAPTCHA