FOTO INFO KGFOTO INFO KG

У крагујевачкој фабрици „ФЦА Србија“ данас је са производне траке сишао петстохиљадити примерак модела Фиат 500Л. Из италијанске компаније поручују да није случајно да је нови рекорд забележен баш у крагујевачкој фабрици, која је у потпуности реновирана за потребе производње модела Фиат 500Л. Јубиларни аутомобил је Фиат 500Л Цросс са Мултијет мотором запремине 1,6 литара са 120 коњских снага у наранџастој боји са сјајним црним кровом.

„Нови рекорд потврђује успех који овај модел бележи од свог представљања на тржишту 2012. године. Није потребно напомињати да се модел учврстио у самом врху своје категорије у Европи у последњих пет година и да је неприкосновени лидер на тржиштима Италије и Шпаније. Затим, посматрајући 2017. годину у целини, Фиат 500Л достигао је удео на тржишту од око 22 одсто у Европи и више од 52 процента у Италији. Наглашавајући кросовер природу овог модела, аутомобили Цросс и Цитy Цросс представљени су прошле године и допринели су овим одличним резултатима. Резултати продаје у првом месецу 2018. године чине се једнако позитивним. У Европи је забележен пораст од 5 одсто у односу на исти период прошле године, док је у Италији тржишни удео у овој категорији износио преко 50 процената“, наводи се у саопштењу компаније „ФЦА Србија“.

Из италијанске компаније подсећају да је модел „Фиат 500Л“ редизајниран 2017. године, као и да сада нуди више простора и технолошких решења.

„Овај аутомобил је савршен за многобројне потребе једне савремене породице и у потпуности одише концептом „кул и способан“ (Цоол & Цапабле) као спој легендарног стила модела 500 и функционалности дизајна Произведено у компанији Фиат. Тренутно, гама модела 500Л укључује три верзије, при чему свака има сопствени карактер и посебну опрему: ту су Цросс са изгледом кросовера, за 25 мм више одстојања од тла и новим избором режима, затим Урбан, који је савршен за живот у граду, као и верзија Wагон, која је доступна са седам седишта. Гаму употпуњују модел 500Л Цитy Цросс, урбани кросовер за узбудљиве градске авантуре, као и специјална серија 500Л Миррор са технологијом УцоннецтТМ ЛИНК којој се приступа кроз систем УцоннецтТМ путем екрана високе резолуције осетљивог на додир од 7 инча. Ова технологија компатибилна је са платформама Аппле ЦарПлаy и Андроид АутоТМ“, саопштили су из италијанске компаније.

Фабрика „ФЦА Србија“ у Крагујевцу отворена је у априлу 2012., након три године интензивних радова и милијарду евра инвестиција за надоградњу инфраструктуре, реновирање објеката и производних капацитета, инсталацију најмодерније опреме и система за производњу возила, поручују из „Фиата“. Наглашавају да данас крагујевачка фабрика представља један од најсавременијих производних погона у оквиру ФЦА Групације широм света.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Бранко Вукашиновић