У Србији ће сутра бити променљиво облачно са сунчаним интервалима, мало топлије и у већем делу суво, с најнижом температуром од -2 до пет и највишом од 11 до 15 степени, прогноза је РХМЗ-а. А наредних дана…

Ујутру и пре подне, пролазна киша очекује се на северу Србије, а у току дана врло мало кише може пасти понегде и у остатку земље.

Ветар ће бити слаб, ујутру јужни, у току дана у скретању на северозападни. У Војводини у појачању, а увече и у току ноћи у поновном скретању на југозападни и јужни.

Према прогнози за наредне дане, у суботу се у северним и централним деловима земље очекује умерено до потпуно облачно, ујутро и пре подне местимично с кишом, а после подне и увече разведравање. На југу претежно сунчано.

У недељу ће бити најтоплији дан – у свим крајевима сунчано, с највишом температуром од 22 до 25 степени.

У понедељак ће бити и даље топло и у већем делу претежно сунчано с температуром од 20 до 23 степена, а само се на северу Војводине, уз више облачности, очекује краткотрајна киша и мањи пад температуре.

Од уторка мало хладније и у осталим крајевима – киша се очекује на северу и западу Србије, док ће од среде бити крајње маргинална појава.

ТопПрес/ Извор: Мондо, Танјуг