Прошле седмице укупно 59 возача искључено из саобраћаја

Прошле седмице укупно 59 возача искључено из саобраћаја

Припадници Управе саобраћајне полиције МУП-а Србије у току прошле седмице искључили су из саобраћаја 22 возача због учињеног прекршаја насилничке вожње и 37 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Када је реч о насилничкој вожњи, 19 возача искључено је из саобраћаја због управљања возилом у стању потпуне алкохолисаности, два возача искључена су из саобраћаја због претицања колоне возила преко пуне линије, а један јер је на ауто-путу Београд-Ниш, у Великој Плани, управљао возилом брзином од 230,2 километра на час, саопштио је МУП.

Највећи број возача искључен је из саобраћаја због насилничке вожње у Београду, укупно четворо, док су у Шапцу из саобраћаја искључена три возача.

Саобраћајна полиција је искључила из саобраћаја 17 возача због управљања возилом под дејством канабиса, по четири возача искључена су из саобраћаја због управљања возилом под дејством кокаина, односно амфетамина, док је код девет возача контролом утврђено присуство више врста психоактивних супстанци у организму.

Четрнаест возача који су искључени из саобраћаја због овог прекршаја истовремено су чинили и друге прекршаје.

Највећи број возача искључен је у Београду из саобраћаја због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, укупно 11, док је у Краљеву искључено шест, а у Панчеву четири возача, наводи МУП.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI