Протест „1 од 5 милиона“ одржан шести пут у Тополи

Протест „1 од 5 милиона“ одржан шести пут у Тополи

Топола – Протест „Један од пет милиона“, шести пут је вечерас  одржан у Тополи. Група грађана окупила се испред маркета Идеа и зграде општине, одакле су се протестном шетњом упутили улицама Тополе.

„Шетам, зато што ја као млади воћар са 300 стабала  јабуке немогу  да проширим свој засад него ћу морати и овај да вадим јер је цена јабуке ове године три динара по килограму. Питам се зашто онда та јабука у маркетима није 10 динара него је 80 динара килограм“, рекао је Ивица Карић обраћајући се окупљенима.

Он је додао да од његове генерације није остало много младих у Тополи.

Ивица Карић, фото: ТопПрес

„За пет година ћемо имати једно или два одељења у школама ако се овако настави. Кад сам ја ишао у школу било је шест одељења са по 30 и више ученика, до четвртог разреда. Сада су то једва три одељења са једва 20 ученика“, тврди Карић.

На  протесту су говорили Павле Грбовић и Татјана Мацура. Како је раније било најављено вечерас је у Тополу требао да дође Сергеј Трифуновић, али његов долазак је одложен.

Протест је протекао у миру, полиција је обезбеђивала скуп. Према речима организатора било је до 200 учесника. Очевидци потврђују да је било више од 150 окупљених у протестној шетњи.

ТопПрес

KOMENTARI