Крагујевац – Одмах пустити грејање или ће уследити радикализација протеста, поручено је из Крагујевца, у коме је око 200 грађана протестовало због одлагања грејне сезоне.

Грађани су се окупили на позив више политичких странака, којима већ данима, како кажу стижу притужбе Крагујевчана, због одлагања грејне сезоне.

Пошто више обраћања крагујевачкој „Енергетици“ и челницима града нису уродили плодом, окупили су се вечерас на мирном протесту у центру града.

Грађани, међу којима су пензионери, родитељи са малом децом, траже, да се макар ујутру и увече пусти грејање, јер је у становима хладно, без обзира на спољну температуру.

Противе се одлуци градског већа, које је померило почетак грејне сезоне, која, како кажу, по закону почиње 15. октобра.

Због хладних домова, многи кажу укључују грејалице, клима уредјаје и на тај начин, троши се више електричне енергије.

Градски одборник и народни посланик коалиције Морамо, Никола Нешић испред организационог одбора истиче, да то није политички протест, већ борба за права грађана и да ако „Енергетика“ која греје око 22.000 домова у Крагујевцу, одмах не пусти грејање, од понедељка ће радикализовати протесте и тражити разговоре са челницима града и топлане.

Синоћ се саопштењем, огласила и „Енергетика“ уз обећање да ће грејање у Крагујевцу почети 28. октобра.

Иначе, Градско веће, на седници од 14. октобра, дало је сагласност да се одложи почетак грејне сезоне у Крагујевцу, најкасније до 1. новембра текуће године.

ТопПрес/ Извор: РТС, Танјуг