Топола – Противградним стрелцима са територије општине Топола ове године ће бити исплаћена накнада  у износу од  8.500 динара месечно.

„На територији општине Топола налази се 16 противградних станица и две аутоматске. Тренутно су ангажовани стрелци противградне заштите на 13 противградних станица односно 26 стрелаца. Општина Топола финансира накнаде стрелцима у нето износу од 4.500 динара, на овај износ се плаћају порези и доприноси. Надлежни орган такође финансира накнаду стрелцима у износу од 4.000 динара по стрелцу, тако да ће наши стрелци ове године за своје ангажовање добити 8.500 динара“, рекао је за ТопПрес Милан Јокић испред Агенције за рурални развој општине Топола.

Он је потврдио да се на почетку противградне сезоне на свим расположивим станицма налази у просеку по 10 противградних ракета. Додаје да ће општина Топола набавити додатну количину ракета у наредном периоду.

„Једна од важнијих противградних станица број 21 у селу Војковци у овој сезони нема ангажоване стрелце. Заинтересована лица, њих двоје, из Војковаца или ближе околине могу да се јаве у општину Топола или Радарском центру Букуља, ради могућег ангажовања“, казао је  Јокић.

Иначе, противградна сезона одбране од града почела је 15. априла и трајаће до 15. октобра.

ТопПрес