Топола – Одборници опозиције предали су председнику Скупштине општине Топола захтев за сазивање ванредне седнице. Њихов захтев потписало је 17 одборника а на Дневном реду затражили су да се нађе само једна тачка, а то је упознавање одборника и јавности о траси аутопута „Вожд Карађорђе“ који са два крака пролази највећим делом и преко територије општине Топола.

Председник Скупштине Драган Јовановић заказао је прву ванредну седницу за понедељак 08.04. али због недостатка кворума седница није одржана већ је померена на данашњи дан. Међутим, ни из другог покушаја потребне већине за скупштинско заседање није било.

„Ванредну седницу иницирали су одборници из редова опозиције и оба пута се нису појавили у довољном броју, односно нису се појавили ни сви потписници са захтева. Имају 19 одборника да су дошли сви и наших двоје било би кворума, међутим дошло их је 11 или 12 тако да кворума није било. Морам истаћи  да смо изашли у сусрет њиховом захтеву, предлогу да се ова седница одржи, ми иначе неможемо донети никакву одлуку о поменутом аутопуту, али ето две шансе су пропустили тако да могу поново поднети захтев уколико то желе“, изјавио је Владимир Петровић, заменик председника Скупштине општине Топола.

Владимир Петровић, фото: ТопПрес

Одборници из редова опозиције мишљења су да је ванредна седница заказана у последњем тренутку и у време када је неколико одборника оправдано морало да одсуствује са седнице.

„Захтев смо предали пре недељу дана мислећи да је хитно и неопходно разговарати о актуелној теми саобраћајница које пролазе кроз нашу општину. Председник скупштине је обављао разговоре са грађанима, али ми смо хтели да стручне службе грађанима предоче све ставке поменуте трасе. Бојим се да је ово завршена прича и да је касно за сва питања, разматрања и слично. Ми планирамо да на ову тему причамо са надлежнима ако не преко ванредне седнице онда на редовној“, рекао је Новица Ђоковић, одборник из Групе грађана „Нови људи за бољу Тополу“.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес