Лако је нешто обећати, али само радом се може доћи до резултата, истакао је данас лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић на предизборном скупу у Мерошини и позвао грађане да изађу на изборе 3. априла, јер ће се на њима, како је рекао, бирати између будућности и прошлости и да покажу да се делима побеђује.

Поручио је да верује у победу, јер, како је рекао, дела не могу да се победе.

Вучић је, обраћајући се пред више хиљада људи, рекао да није много пута говорио пред већим бројем окупљених.

То је, каже прилика за све политичаре да не помисле да су много велики, и знају да су људи дошли да чују шта је урађено и шта заједно бити урађено у будућности.

„Тачно је да смо урадили више километара аутопутева у Србији него било која власт у историји наше земље, да смо урадили пруге које ће тек моћи да се користите, а возови ће бити јефтиније превозно средство него аутомобил, тачно је да само да градили аеродроме,…“, рекао је Вучић.

Пошто му је речено да гласније говори Вучић је казао „не брините појео сам сендвич у аутобусу на путу до Мерошине“ и додао како су му од свих напада политичких противника, како каже најглупљи „да смо сендвичари“.

Сендвиче једе обичан народ. Никада нисам разумео у чему је проблем“, казао је он.

Вучић је потом истакао да је све изграђено захваљујући раду.

„Слушаћете у изборној кампањи како ће сви да чине нешто, како ће све да буде бесплатно, а ствари у држави не иду тако. Довољно је да се сетите њихове владавине, да је просечна плата у Мерошини 2010. била 210 евра, а нама је минималац у Србији прешао 300 евра“, подвукао је он.

Вучић је казао да плате морају бити веће, подсећајући да је просечна плата тренутно 610 евра, те да не мисли да је то довољно, и нагласио да ће, ако буде победи СНС, до краја мандата следеће владе просечна плата превиће 1.000 евра.

„Драган Шутановац је, када смо рекли, на почетку наше власти, да ће просечна плата бити за пар година 500 евра, да ће сви тада гласати за СНС. А ми смо већ 2020. дошли до 500 евра. Он је толико коректан да то више не негира. Добро је увек да постављамо високо лествицу. Али морамо да будемо реални, рационални и објективни“, нагласио је он.

Истакао да није питање одлуке, већ рада, држања јавних финансија под контролом, да се дође до тих резултата.

„Морате да разумете да је лако нешто обећати. Лако је онима који ће вам рећи „ми ћемо то боље“, имали сте 12 година па нисте, а опљачкали сте народ, нисте га се сетили ниједног секунда. Од путева, пруга, болница, нигде ништа није било“, додао је он.

Подсетио је да је, када је био у Врању пре много година, и причао о аутопуту, нико није веровао, као ни грађани у Чачку, Ужицу,…, али је на крају радом изграђен тај аутопут.

„То сте ви изградили ми смо само на поштен начин користили што сте ви могли да урадите својим рукама. Машине су симбол данашње Србије“, подвукао је он.

Вучић је указао да је само у Нишу отворио лично седам фабрика, и да се данас у том граду лакше дише.

„У Врању чак и када оду инвеститори које су неки довели, ми брзо реагујемо и запошљавамо људе и наставићемо да радимо. Нећемо оставити ниједан део Србије без посла“, истакао је Вучић.

Најавио је да ће у Мерошину, то јест Облачинско језеро бити уложено пет милиона евра, да ће бити обновљена школа Јастребачки партизани, да ће се радити канализациона и водоводна мрежа.

То су, истакао је, велике промене за Мерошину, какве није видела од Другог светског рата.

Вучић је рекао да је поносан на чињеницу што су пре њега на скупу говорили једна млада девојка и троје одговорних, озбиљних људи остварених у својим професијама, којима, каже, нико ништа нема шта да замери.

„Добро је да смо таквим људима отворили простор, јер њих не треба да се плашимо, већ да им отворимо простор, да нас воде у другачију и бољу будућност. Не да чувамо позиције, већ да дајемо простор и прилику другима“, указао је Вучић.

Поручио да је много искушења пред Србијом, имајући у виду ситуацију у свету и Европи, јер нисмо сами на свету.

Приметио је да седам, осам година слуша како Србија неће моћи да буде добра са свима, како ће нас натерати на нешто, јер не можемо да седимо на две столице.

„Не схватају да ми имамо само једну столицу, столицу Србије, српску столицу коју волимо више од свега и никоме ни за шта је не дамо“, рекао је Вучић.

Додао је и да је претходна власт оставила Србији „врућ кромпир“ по питању КиМ и притисак западног света да признамо тзв. независно Косово, али је ова власт, каже, радила полако, тихо и чувала земљу, КиМ, Србију, и српски народ где год живео на простору СФРЈ.

И, није било ратова, сукоба, ни „Олује“, ни „Бљеска“, нагласио је Вучић.

„А, онима који данас вама, који се сећате 1999. године, поручују – никад се не зна, можда хоћемо, можда нећемо – Ја поручујем – не да и неће народ Србије у НАТО. Зато ће народ Србије знати да изабере и 3. априла“, поручио је Вучић.

Како је рекао, народ Србије воли своју војну неутралност, своју, а не туђу војску, и хоће да сами чувамо небо, да имамо снажну војску, да нико не може суверенитету земље да запрети.

У том смислу најавио је да ће се за неколико дана видети колико је Србија снажнија, а грађани ће се, каже, обрадовати неким системима, од којих су неки међу најмоћнијим оружјима у свету.

„Никада више Србија неће никоме бити лак плен. Српски народ је слободарски и никада неће дозволити да неко ту слободу угрози“, поручио је Вучић.

Додао је и да је поносан што нико од његових сабораца није ружну реч рекао о политичким противницима, којима би, са друге стране, како каже, свако гостовање пропало ако не би његово име поменули „120 пута“, јер не знају ништа осим да мрзе оног ко ради и гради, док они добацују.

„Зато им се жури, зато нервоза, јер знају да Србија има будућност, п рачунају да могу још једном да опљачкају , па шта им бог да. Нема повратка у прошлост, Србија неће назад, него напред и нико не може да је заустави“, поручио је Вучић.

Приметио је, каже, и неверицу на лицима људи када су чули да је Србија у последње две године најбрже растућа економија у Европи, што је сасвим тачно, а то је зато што, додаје, не верујемо у себе, јер смо научени да смо у економији најгори.

Истина је, додао је, да заостајемо за европским земљама, али убрзано ту разлику смањујемо.

Истакао је и да ће Србија имати свега довољно ако се нешто деси у свету, да свега има довољно и да ће увећати резерве гаса, нафте и нафтних деривата.

„Пред нама због светских околности неће бити лак период, али у Србији за разлику од неких других земаља неће бити глади. Осигурали смо да имамо довољно пшенице и кукуруза у резервама. Ево домаћини на југу Србије се не смеју када о томе говорим. Када је Кина почела да купује све рекао сам, да и ми морамо“, рекао је Вучић.

Истакао је да се нада да неће доћи до неког сукоба у свету, али да су у питању, како је рекао, земље које су две од пет највећих произвођача пшенице у свету.

„Ваша држава се понашала одговорно и на данашњи дан имамо свега довољно“, нагласио је Вучић и додао да једино немамо довољно нафте и гаса, нити соли, јер их немамо на територији наше земље, али да смо се за со снашли, као и да ћемо увећавати све више резерве гаса, нафте и нафтних деривата.

То можемо само када имамо пуну финансијску стабилност као што је сада случај, напомену је Вучић.

Онима са стране који мисле, како је рекао, да је Србија шака зоби, поручио је да ће Србија шта год да се деси имати своју политику – поштоваће међународно јавно право, биће на европском путу, градиће добре односе са САД, али неће кварити односе са Кином и Русијом.

„Ту нашу политику нико не може да промени. То је једина политика уз коју Србија може да опстане и гарантује безбедност нашем народу у Републици Српској и региону, и да више никада не дозволи да се Срби протерују, јер је много снажнија“, истакао је Вучић.

Вучић је рекао и да му и када је Србија била под најтежим притисцима или када трпи увреде оних који би, како каже, да имају образа требало да ћуте и да не коментаришу нечији рад и вређају, никада није било тешко, јер је знао колико има добрих и вредних људи у Србији који су допринели да се земља извуче из амбиса и постане најбрже растућа економија.

„То је све захваљујући вама, променило се све у главама наших људи. Зато нећу да радим оно сто они раде, само кукају и само кукају. Немој да кукаш, узми ствари у своје руке, ради вредно, марљиво, вратиће се све и теби и нашој земљи“, поручио је Вучић окупљеним грађанима и додао да „показујемо да можемо да будемо вреднији од других и то доноси резултат“.

„Питају ме новинари овде зашто ћутите, а нападају вас. Шта да говорим када неко каже Александар Вучић био у Кини и тражио од Си Ђинпинга оружје и стиже за који дан. То вам говоре људи који су водили државу и војску. Па ми чекамо три, три и по године на то оружје, то су велики системи, то се не решава за три дана“, указао је.

Он је оценио да политички противници то раде из немоћи, јер је њихов програм, како каже, „срусићемо споменик Стефану Немањи, Београд на води..“

„Хоћете ли да изградите нешто. Русили сте од 2012, кажите ста ћете да направите“, упитао је Вучић.

Он је грађанима рекао и да му много значи њихова подршка, да му је пуно срце када види оволико окупљених у малој Мерошини.

„Заједно морамо много да урадимо, потребни су рад и труд, да верујемо“, истакао је Вучић и позвао грађане да изађу на изборе 3. априла, јер ће се на њима, како је рекао, бирати између будућности и прошлости, и оних који желе да врате Србију у прошлост.

„Знате ви да изаберете због наше деце и наше будућности. Идемо да их победимо убедљивије него икада, после свих лази и увреда, да покажемо да дела не могу да се победе. До коначне победе. Живела Србија“, поручио је Вучић на крају обраћања.

ТопПрес/ Извор: Танјуг