Топола, Чајетина, Крагујевац – Руководства странке Боља Србија  и Здрава Србија као и покрета Заједно за Шумадију договорила су заједнички наступ на предстојећим изборима.

Носиоци ове заједничке листе како је речено биће Драган Јовановић председник странке Боља Србија и Милан Стаматовић председник Иницијативног одбора Здраве Србије.

Према речима председника Боље Србије, ова заједничка листа се разликује од других по резултатима и препознатљивости у општинама и градовима.

„Србији је потребна јака странка из централне Србије која треба да натера Београдску власт да промени политику пре свега према пољопривреди. Да се напокон сељацима врати акциза за гориво и уреди откуп како воћа тако и других пољопривредних производа. Држава треба да формира у оквиру министраства пољопривреде једно јавно предузеће које ће у себи објединити републичке робне резерве и јавна складишта како би се могли откупити сви тржишни вишкови у пољопривреди. Наш сељак плаћа најскупље гориво у Европи, механизација је  стара, политика субвенција потпуно хаотична“, изјавио је Јовановић и нагласио да се субвенционишу засади малине подно Фрушке Горе док традиционалана производња малине у западној Србији пропада.

Он је истакао да ће бити појачања на њиховој листи и да је први пут од увођења вишестраначја да су се сложили Шумадинци и Златиборци.

„Отворени смо за сарадњу са свима који прихвате наш програм и имаћемо већ до следеће среде нових људи на листи. Ми никога нећемо вређати само желимо да кажемо, да знамо боље и да можемо да оздравимо ову нашу лепу земљу“, закључује Драган Јовановић.

ТопПрес