У Смедеревској Паланци данас су званично потврђена два случаја заражених вирусом корона, а како је рекао председник општине Никола Вучен, обе особе су у Београду на тријажи, након чега ће се знати каквог су стања и где ће бити лечени даље.

– Оно што је сигурно јесте да нико није имун на овај вирус, иако смо предузели најригорозније мере на самом почетку, вирус је такав да напада на све – рекао је Вучен.

Апеловао је на све грађане у Смедеревској Паланци и Србији да ситуацију схвате озбиљно.
– Морамо да будемо свесни колективне одговорности јер само тако можемо да заштитимо нас, наше породице и грађане наше земље- казао је Вучен.

Када су у питању грађани који су у Смедеревску Паланку стигли из иностранства, Вучен је казао да са тим нема проблема и додао да ће од понедељка на снази бити мере које важе за јавне површине и паркове.

– Иако су сви угоститељски објекти затворени, ми смо јутрос имали ситуацију да је град био пун људи који су седели на клупама. Људи морају да схвате да то што ми дезинфикујемо град, сто смо предузели мере, ништа од тога не значи ако ми сви заједно не дамо свему томе допринос, а то је да останемо код куће – поручио је Вучен.

Упозорава да ће наредне две недеље бити лоше стање ако се настави овакво понашање.
Казао је и да ће сутра од 4 до 7 часова опет бити организована продаја за старије од 65 година.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс, Танјуг