Рудник – У селу Брезовица – Заграђе подно Рудника у домаћинству Снежане Глишовић пси луталице усмртили су два јагњета. Ова очајна жена истиче да је напуштених паса све више поред Ибарске магистрале и да су случајеви покоља домаћих животиња на жалост све учесталији у овим крајевима.

„Удавили су ми два јагњета недалеко од куће, они на жалост више не презају од никога нити се плаше, могу и у двориште да ми дођу. Пријавила сам случај надлежнима али нико није дошао да те псе уклони а одавно су претња за моје стадо и за остале мештане овога краја. Коме год се свиди он избаци из аута пса поред магистрале и они се слободно шетају по шуми, пашњацима и ја се питам  ко је више заштићенији пас или човек“, забринуто каже Снежана.

Њено домаћинство се налази близу Ибарске магистрале и како каже, одувек су бачени пси у потрази за храном долазили до кућа али никада се није дешавало да усмрте животиње, такви случајеви се дешавају од скоро. Ова планинка и њене комшије принуђени су да стално буду уз своја стада како би их заштитили од напуштених паса.

ТопПрес