Путем портала еПорези порески обвезници од сутра ће моћи да пријављују пословни простор и пословне просторије у којима обављају делатност за коју је неопходно поседовање фискалног уређаја, подсетили су из Пореске управе.

Наводи се да је обавеза обвезника фискализације да пре почетка коришћења електронског фискалног уређаја за издавање фискалних рачуна, Пореској управи електронским путем доставе податке о пословном простору и пословним просторијама.

Затим обвезник бира пријаву са подацима за генерисање јединствене ознаке пословног простора и пословне просторије (ПГЈО) и ручно уноси личне податке као што су број телефона и мејл адреса, као и податке о пословном простору и пословним просторијама.

Преглед пријављених пословних простора и пословних просторија обвезник фискализације може видети кликом на исти пословни простор у оквиру пријаве са подацима за генерисање јединствене ознаке пословног простора и пословне просторије (ПГЈО), саопштила је Пореска управа.

Након провере достављених података, Пореска управа одлучује о пријави у року од три дана од дана подношења.

Затим о томе доставља обавештење подносиоцу пријаве у електронском облику, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, обавештење садржи јединствену ознаку пословног простора и пословне просторије, која ће се користити у електронском фискалном уређају.

На интернет презентацији Пореске управе (www.пурс.гов.рс <хттп://www.пурс.гов.рс>) објављено је корисничко упутство за достављање података и генерисање јединствене ознаке о пословном простору и пословним просторијама електронским путем.

ТопПрес/ Извор: Танјуг