Пожега – Многима можда звучи невероватно, али од давнина у нашем народу познато је да се поједина обољења желуца могу излечити на даљину. Млађи ће на ово највероватније незаинтеросовано одмахнути руком сматрајући то нереалним, док ће већина старијих ипак застати и знати о чему се ради. Да је заиста могуће, али и веома делотворно најбоље показује Раде Миливојевић из села Горња Јежевица код Пожеге који је до сада помагао великом броју људи. Он открива своју тајну како заправо у пракси функционише овај систем такозваног, али и чувеног „намештања“ желуца.

„Бака Ружа ми је тај „запис“ пренела пре него што сам напунио 18 година. Имала је услов да то буде пре него што се оженим. Записала ми је на папир, прочитао то неколико пута и запамтио. Осим тог записа који се очитава, потребни су ми једна шољица за кафу, лимени тањир и изворска вода. То све убацим у шпорет чекам да вода прокључа и испари. Након тога болови нестају као руком однесени“, открива Раде за РИНУ.

Фото: РИНА

Ова његова техника заснована на пар речи које исприча док се шољица са изворском водом кува у шпорету, излечила је многе и ставила их на ноге. Бројни су сведоци који су под великим боловима долазили по помоћ код Рада, али било је и оних који због болова нису могли из кревета да устану, па је овај Пожежанин морао да лечи на даљину.

„Јављају се људи из Смедерева, Петровца на Млави, знам бар десет људи из Београда којима је помогао. Прозвали смо га даљинац јер људима стварно помаже и на даљину. Када ми се пријатељи пожале и кажу да су се струнили, ја само зовнем Рада и он обави шта треба и све постане прошлост“, казао је мештанин села Горња Јежевица.

Раде напомиње да чека тај тренутак када ће своје знање које му је пренела Ружа и он пренети својим потомцима. Како би могли да помогну онима којима је то потребно.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА