Фото: ТопПрес

Топола – Дугогодишњи проблем несанитарне депоније у Тополи у насељу Торови полако се трајно решава уз помоћ и подршку ресорног министарства. Према речима првог човека локалне самоуправе на конкурсу Министарства за  екологију и заштиту животне средине општини Топола су опредељена средства у износу од  144.490.398, 00 динара.

„Овим средствима ће бити урађена прва фаза санације, рекултивације и затварања депоније у Торовима. Да би добили овај пројекат, општина Топола је финансирала пројектно-техничку документацију и организовала одвожење и депоновање смећа на регионалну депонију.
Сама чињеница да смо у групи од три локалне самоуправе у Србији које су прошле на конкурсу говори о квалитету обављеног посла и способности наше општине да прође и добије средства на овако захтевним конкурсима. Захвалио бих се и министарки Ирени Вујовић и Драгану Јовановић на подршци коју су нам пружили приликом рада на овом пројекту, очекује нас још доста посла на самој реализацији“, написао је на свом фејсбук профилу Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Иначе, депонију у Торовима летос је посетила министарка Ирена Вујовић са својим сарадницима.

ТопПрес