Топола – Претходна три дана Топола је била престоница грожђа и вина. Одржана је јубиларна шездесета Опленачка берба која је према речима организатора окупила око 200.000 посетилаца из разних крајева Србије али и из иностранства.

„Показали смо целој Србији , да је Опленачка берба најбоља привредна, туристичка и културна манифестација. Велики број посетилаца, око 200.000 је имао прилику да се увери какав је Топола домаћин и на који начин слави грожђе, вино и чува културну баштину наше Србије. Посебан печат самој манифестацији дали су и уважени гости, потпредседник владе Републике Србије , Милош Вучевић , председник скупштине Републике Српске, Ненад Стевандић , народни посланици, државни секретари , председници општина, многи важни људи из света културе и туризма и неизоставно, наша начелница округа, Биља Стошић.
Ове године је Опленачка берба оправдала епитет јубиларне, како по броју посетилаца, тако и по броју учесника на Сабору народног стваралаштва“, изјавио је председник општине Топола Владимир Радојковић.

Он је исказао захвалност свима који су дали свој печат овој манифестацији.

„Захваљујем се свима који су учествовали у организацији овако захтевне манифестације, на првом месту КУД Опленац Топола , ЈКСП Топола , Туристичкој организацији Опленац Топола, Културном центру Топола и општинској управи. Посебну захвалност дугујемо грађанима Тополе , који су били дивни домаћини, свим људима који су ових дана посетили Тополу“, закључио је Радојковић.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес