Топола – Први човек општине и народни посланик Драган Јовановић сазвали су конференцију за медије на којој су између осталог говорили о критикама опозиције на њихов рад. Том приликом председник општине је истакао да се води хајка на руководство општине без потребе и разлога и да се сваки напор власти да реши горуће проблеме у овој општини представља као криминална радња. Радојковић је навео да се интензивно ради на решавању проблема депоније и иде се ка трајном затварању уз подршку државе и ресорног министарства.

„Разлог нашег обраћања су оптужбе које су се појавиле на рачун нас функионера и читаве општине због тога грађанима дугујемо појашњење. Као председник лично сам погођен како је наш рад представљен јавности претходних дана, сви знамо за проблеме које годинама имамо у Тополи ова општина вапи за развојем и сређивањем проблема. Највећу пажњу јавности скреће наша депонија која јесте веллики проблем, пренатрпана је, загађује животну средину, али покушамо да нађемо решење. Први корак је да се ту не депонује смеће а решење је да се смеће депонује тамо где му је и место на некој од регионалних депонија, ако добијемо уговор за то и уз помоћ државе очекујемо да са министарком уговоримо трајно затварање депоније а до тада га морамо возити на регионалну депонију. Јавна набавка за то постоји, комунално нема дозволе и механизацију да то ради, такве дозволе има врло мало предузећа у Србији. Наше комунално ће вршити утовар и контролу мерења“, изјавио је Радојковић.

Фото: ТопПрес

Он је нагласио  да се појединци  труде да овај тендер пропадне и да на тај начин сакупљају политичке поене.

„Док сам ја на власти корупције бити неће овде а понајмање са смећем које морамо да решавамо јер наше комунално то не може даље да ради. Молим грађане да схвате наше напоре, да имају разумевања док радови трају и да проблеме решавамо заједнички на обострану  корист свих“, закључио је први човек општине.

На конференцији за медије било је речи и о актуелним пројектима који ће се реализовати у овој или следећој години, грађевинској сезони и значајним инвестицијама које ће се изводити у наредном периоду.

ТопПрес

Фото: ТопПрес