Топола – Топола са Опленцем је препознатљива туристичка дестинација која чини јединствени туристички простор кога карактерише конкурентна и атрактивна туристичка понуда, првенствено заснована на материјалном и нематеријалном културно-историјском наслеђу, гастрономији,
манифестационом туризму, сеоском и ловном туризму. Топола се налази и на винској рути и
својом понудом одговара потребама најзахтевнијих туриста.

„Топола је позната као туристичка дестинација, имамо доста културно историјских споменика. Сама Топола има и вински туризам, српска Тоскана је пројекат препознат од министарства, више од 17 винарија, понуда дегустационих сала где људи пробају аутохтона вина. У склопу свега имамо доста културних манифестација, она која је везана за вино Опленачка берба једна је од пет највећих јесењих манифестација у Србији која окупи преко 250.000 посетилаца за три дана. Ту је и Сабор изворног народног стваралаштва који је прерастао у Међународни, имали смо госте из региона“, рекао је за ТопПрес, Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Бројне културне манифестације које се одржавају током целе године, окупљају велики број
грађана са читаве територије општине Топола као и туристе из земље и света.

фото: ТопПрес

„Топола има Фестивал дуодраме који ће следеће године бити јубиларни и једини до сада у овом делу Балкана а постао је и Међународни. Селектор овогодишње био је Ирфан Менсур а за следећу се већ сада посебно припремамо. Ту је и сликарска колонија из Липовца која је ове године обележила јубилеј, 50 година постојања, а ту су били гости из Азербејџаана и Алжира. Све културне манифестације  се континуирано  а ми ћемо се трудити да побољшамо смештајне капацитете, услугу и да се гости задрже код нас. Сеоски туризам у неколико села је заступљен, мора бити препознат и од ресорног министарства а ми помаземо колико можемо, попуњено је увек код нас још смо здрава средина и људи уживају код нас“, рекао је први човек општине Топола.

Он се осврнуо и на посету председника Србије Александра Вучића, који је најавио велика улагања у ову варошицу а са чијом реализацијом ће се значајно унапредити и туризам у Тополи.

ТопПрес